Wie maakt de echo?

Anneke Schmidt maakt de echo’s in haar echocentrum. Zij is het vaste gezicht in het echocentrum. Met haar jarenlange ervaring en rustige aanpak, zorgt ze voor een prettige ervaring voor iedereen die bij haar komt.

Sytske Lageveen werkt mee en heeft dezelfde aanpak en achtergrond. Zij is er op donderdag!

Over Anneke

In 1993 ben ik begonnen als verloskundige en begeleidde ik ouders tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Eerst in Nieuwegein, vervolgens in Sneek en in 2005 richtte ik samen met Jenny Verschuren onze praktijk voor verloskunde Skarsterlân in Joure op.

In 2006 ben ik, na de opleiding tot echoscopist, begonnen met de extra mogelijkheden die echoscopie in de verloskunde biedt. In 2011 is dit uitgegroeid tot Echocentrum Anneke Schmidt.

Ik begeleid nog steeds met veel liefde en enthousiasme mensen die in verwachting zijn. Sinds 2016 heb ik ervoor gekozen om me nog meer te specialiseren in de echoscopie. Ik ben nog steeds vast onderdeel van de verloskundepraktijk, maar ik begeleid geen bevallingen meer. Je ziet mij tijdens de spreekuren voor de controles en de echo’s.

Termijnecho bij Echocentrum Anneke Schmidt

Rust en aandacht

Ik neem graag de tijd voor de controles en de echo’s. Hoor graag hoe het met jullie gaat en of er zaken zijn die eerst besproken moeten worden. Daarna kijk ik met de echo. Tenslotte begint alles met de beleving van de zwangerschap, niet met de echo.

Zwangerschapsbegeleiding

Naast verloskundige en echoscopist ben ik ook haptotherapeut. Niet alleen zwangeren en hun partners begeleid ik desgewenst, maar ook eenieder die zich meer bezig wil houden met beleving van het lichaam en tast (Zie haptotherapieannekeschmidt.nl).

Medical massage of the abdomen of pregnant woman during an examination

Vast gezicht

In de verloskundepraktijk hebben wij een vast team van 4 verloskundigen, 1 praktijkassistente en lactatiekundige.  Kom je bij ons in het echocentrum voor de echo’s? Dan kun je ervan uit gaan dat ik de echo’s altijd maak. Het kan voorkomen dat er een stagiair meekijkt, maar dit doen we altijd in overleg.

Sytske Lageveen is de vaste waarneemster in het echocentrum. Zij neemt waar bij ziekte en vakantie.